Екзотични Животни
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.



 
ИндексПоследни снимкиТърсенеРегистрирайте сеВход

 

 Рогата Пустинна Усойница "Cerastes cerastes"

Go down 
АвторСъобщение
vasko12




Брой мнения : 55
Join date : 27.10.2009
Age : 43
Местожителство : sofiq

Рогата Пустинна Усойница "Cerastes cerastes" Empty
ПисанеЗаглавие: Рогата Пустинна Усойница "Cerastes cerastes"   Рогата Пустинна Усойница "Cerastes cerastes" EmptyСъб Ное 14, 2009 8:54 pm

Рогата Пустинна Усойница "Cerastes cerastes"

Рогата Пустинна Усойница "Cerastes cerastes" -%20Cerastes%20cerastes%20-%20SAMPLE

РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ

Този вид усойници се намират в Египет, Либия, Тунис, Алжир, Мароко, Мавритания, Мали, Нигерия, Израел, Судан, Оман и Югозападния ъгъл на Арабския полуостров. В момента 4 подвида на "Рогатата Пустинна Усойница" са признати и те са , "Cerastes cerastes cerastes" "Cerastes cerastes karlhartli", "Cerastes cerastes mutila" и "Cerastes cerastes hoofieni". Важно е, когато мислите отглеждате тази змия и всички други отровни видове, да се консултирате с по опитен и да научите техники за безопасно отглеждане / методи на работа.

РАЗМЕР

Тези Отровници достигат размери до 75 сантиметра (30 инча), но обикновено достигат средно около 60 сантиметра (24 инча).

ДИЕТА

В дивата природа Усойицата обикновено яде гущери и дребни гризачи. В плен подходящ размер гризачи са достатъчни.

]Рогата Пустинна Усойница "Cerastes cerastes" F45c78c4c7a37952dde94d6aa9e14859_500x430


ИЗИСКВАНИЯ


Топлинен източник: - Това може да бъде или рефлектор, светлини в зелено, синьо и червено, или керамични лампи. Въпреки, че и топлинните постелки са полезна алтернатива. Те трябва да бъдат термостатично контролирани.

Ултравиолетова светлина: - Необходима е Reptisun 5,0 UVB светлина. Тя трябва да се оставя да включена за 12-14 часа на ден и разположена на не повече от 30 см далеч от змията. Тя изисква смяна на всеки шест месеца, освен ако не е посочено друго от производителя. Това ще създаде един дневен и вечерен режим, както и подпомага на змията да получава витамин D3.

Термостат: - Една съществена част от всеки терариум, задължетелно е да контролирате топлината вътре терариума, за да предотвратяване вашия домашен любимец да му става твърде горещо или твърде студено.

Те трябва да бъдат монтирани на всички източници на топлина, използва с цел да се предотвратят термични изгаряния.

Термометри: - Трябва да бъдат поставени в двата края на терариума.
Никога не до термостата, като това често е неточно.

Скривалища: - Теса от съществено значение за предотвратяване на стреса и позволяват вашия домашен любимец да се скрие от външния свят. Изкуствени растения, кутии, саксии, пещери и т.н. .

Терариум: - То трябва да е от тъмно стъкло и с подходяща вентилация. Новоизлюпени може да се отглеждат в по-малък контейнер в бъдещият им терариум. Един възрастен екземпляр може да се настаняват в терариум с размери: 90см - Дължина, 45см - Широчина, 45 см - Височина. Той трябва да е добре затворен.

Температура : - През деня температурата трябва да се поддържа с отоплителен камък, който достига 35C (95F), с охладител, който пада до около 26C (80F). Температурите нощно време трябва да спадне до около 17C-22C (64F и 72F).

Влажност и вода : - Този вид изисква ниско ниво на влажност. Плитка купа с вода трябва да се съхранява в прохладните на терариума, така че да не се повиши влажността твърде много.

Живот: - Този вид змия живее до около 17 години в плен.

Субстрат : - Може да се ползва пясък с дълбочина около 10 см (4 инча) за улесняване на заравяне.

РЕПРОДУКЦИЯ

В плен, чифтосвяането става през април и става винаги докато животните са заровени в пясъка. Този вид е снася яйца, които са около 8-23, които се излюпват, след като от 50 до 80 дни са инкубирани. В дивото змията снася яйцата под камъни или в изоставени дупки на гризачи. Новоизлюпените им размери са 12-15 см.

Рогата Пустинна Усойница "Cerastes cerastes" Cerastes-cerastes_head


ОТРОВА

Отровата на Рогатата Пустинната Усойница не е много токсична. Причинява обикновено подутина, кръвоизлив, некроза, повдигане, повръщане и кръв в урината. Проучванията за отровата от и двата вида усойници за C. cerastes и C. vipera se изброява цялостно количество от осем части на отрова, най - мощният на който има кръвоизливна дейност. При отрова токсичността, Браун (1973), дава стойности на LD 50 на 0.4 мг/кг и 3.0 мг/кг скандий. Приблизителна смъртоностна доза за хора е 40-50-мг.

Превел: Георги Янков
Върнете се в началото Go down
vasko12




Брой мнения : 55
Join date : 27.10.2009
Age : 43
Местожителство : sofiq

Рогата Пустинна Усойница "Cerastes cerastes" Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Рогата Пустинна Усойница "Cerastes cerastes"   Рогата Пустинна Усойница "Cerastes cerastes" EmptyНед Ное 15, 2009 4:56 pm

Това ми е мечтата да имам таз гадинка lol!
Върнете се в началото Go down
 
Рогата Пустинна Усойница "Cerastes cerastes"
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1
 Similar topics
-
» Леопардов гекон "Eublepharis macularius"
» Amazon Tree Boa "Corallus caninus"
» Fattail scorpion "Androctonus"

Права за този форум:Не Можете да отговаряте на темите
Екзотични Животни :: Влчеуги (Reptilia) :: Змии (Serpents) :: Отровни змии-
Идете на: